Novice in objave

Posnetki ​​​​​​​

 

V mesecu septembru organiziramo dogodek RINGER dan odprtih vrat, kjer bomo za vas pripravili zanimive demonstracije naših sistemov ter poskrbeli za posebne akcijske ponudbe, prijetno druženje in pogostitev.

Najem gradbenega odra

Najem gradbenega odra je velikokrat najboljša rešitev za mnoge gradbene, vzdrževalne ali obnovitvene projekte, ki zahtevajo varno in učinkovito delo na višini. Zakaj se odločiti za najem odra oz. kakšne so prednosti najema odra pred nakupom?

Premični odri so zastopani pri vseh vrstah višinskih del. Premični oder je premišljeno zasnovana konstrukcija, ki združuje varnost, funkcionalnost in izjemno prilagodljivost pri delu na višini. Premični oder sestavljajo različne komponente, ki vplivajo na njegovo funkcionalnost.

Opažni načrt izjemno vpliva na potek dela na gradbišču. S kvalitetnim opažnim načrtom se olajša proces postavitve opažnih sistemov. S tem se ključno znižajo tudi sami stroški gradnje.

Rivestop je sistem hermetičnega tesnjenja odprtin v betonu, ki nastanejo na mestu vezav opažnih sistemov. Rivestop na enostaven in hiter način omogoča tesnjenje odprtin, pri čemer je možno v eni uri zatesniti tudi do 420 odprtin.

Vidni beton je gradbeni material, ki se uporablja ne samo zaradi svoje trdnosti in vzdržljivosti, temveč tudi zaradi svoje estetske vrednosti. Pri gradnji stavb se pogosto odločamo za uporabo vidnega betona, saj nam omogoča ustvarjanje edinstvenih arhitekturnih in oblikovalskih rešitev. V nadaljevanju bomo predstavili prednosti in uporabo vidnega betona v gradbeništvu, ter kaj vse vpliva na končni izgled in kvaliteto vidnega betona.

Gradbeni oder je izjemno pomemben element pri izvajanju različnih gradbenih del na višini. Višinska dela so že sama po sebi zelo tvegana, zato je potrebno veliko pozornosti nameniti tudi zagotavljanju varnosti pri postavitvi in uporabi gradbenega odra. Z varno uporabo gradbenega odra zmanjšujemo tveganja za nesreče in poškodbe ter tako zagotavljamo varno okolje za vse prisotne na gradbišču. Gradbene odre običajno uporablja več oseb hkrati, tako da pri delu nismo odgovorni le za lastno varnost, temveč tudi za varnost vseh svojih sodelavcev. V nadaljevanju bomo predstavili nekaj ključnih vidikov varne uporabe gradbenega odra.

Opažni sistemi so ključni element sodobne gradnje, kjer kot osnovni gradbeni material nastopa beton. Beton omogoča hitro in varno gradnjo, je zelo dostopen material, poleg tega pa omogoča tudi gradnjo oblikovno zahtevnih struktur in elementov. Opažni sistemi omogočajo oblikovanje ter nudijo podporo betonu med postopkom vlivanja. Skozi leta so opažni sistemi zelo napredovali in danes predstavljajo inovativne rešitve, ki omogočajo hitrejšo, varnejšo in učinkovitejšo gradnjo.

Opaž je začasna tehnološka konstrukcija, v katero se vliva sveži beton. Opaž poskrbi za zagotavljanje projektirane oblike betona ter njegov površinski izgled. Opaž mora biti tako kakovostno zasnovan in oblikovan, da lahko omogoči betonu, da v njem dozori ter se oblikuje. Pri gradnji z betonom mora opaž izpolnjevati in zagotavljati številne funkcionalne in tudi kakovostne zahteve.

Opaž je pri visoki gradnji praktično nepogrešljiv del opreme. Kvaliteten opaž ima ključno vlogo pri kvalitetni izvedbi betonskih konstrukcij, poleg tega pa izjemno vpliva tudi na časovni potek in stroške gradnje. Na trgu je ogromno število različnih vrst opažev. Delimo jih lahko glede na material iz katerega so izdelani, glede na kvaliteto, karakteristike, različne proizvajalce,.. Opaž je namenjen večkratni uporabi. Kako dolgo bomo lahko uporabljali opaž, je v prvi meri odvisno od kvalitete materiala in izdelave, poleg tega pa na življenjsko dobo opaža vpliva tudi ustrezno vzdrževanje, čiščenje in nega.

Gradbeništvo je v zadnjem letu ponovno beležilo rast, gradnja stanovanjskih in poslovnih objektov je v polnem zagonu. Gradbena podjetja s 
svojimi kapacitetami (oprema, zaposleni) marsikdaj komaj sledijo vsem zahtevam na trgu, zato je izjemno pomembno, da pri svoji gradnji uporabljajo
opremo, ki omogoča hitro, kvalitetno in varno gradnjo. Pri moderni gradnji, kjer je beton že nekaj časa osnovni gradbeni material, so v ospredje
prišli opaži in različni opažni sistemi. Opaž lahko odigra ključno vlogo pri uspešnosti vaše gardnje. Potrebno je le izbrati takšen sistem, ki bo
s svojimi lastnostmi in kvaliteto sledil vsem zahtevam vaših projektov.

Sodobni opažni sistemi omogočajo časovno in stroškovno učinkovito gradnjo. Poleg tovrstne učinkovitosti pa sodobna gradnja zahteva tudi vrhunski izgled betonskih elementov, saj se pri gradnji vse pogosteje odločamo za arhitekturo, kjer prevladujejo vidni betoni. Uporaba vidnih betonov pri gradnji omogoča izdelavo zahtevnih, sodobnih in kreativnih oblik. Da bi dosegli vrhunski izgled betona, moramo pri gradnji uporabiti tudi vrhunsko opremo za gradnjo. Na končni izgled betona poleg same kakovosti le-tega ključno vpliva tudi izbira opažnih sistemov, elementov in seveda tudi opažnih oziroma vezanih plošč.

Sodobne gradnje srednje velikih in velikih objektov, si praktično skoraj ne moremo več predstavljati brez uporabe žerjavov ali gradbiščnih dvigal. S pomočjo žerjavov lahko močno zmanjšamo število delavcev na gradbišču, poskrbimo za enostavno in hitro prestavljanje velikih bremen, gradbenega materijala,.. Kljub tako zelo razširjeni uporabi žerjavov pri gradnji, pa se velikokrat srečamo tudi s situacijami, kjer uporaba žerjava ni možna. Tudi v takšnih primerih imamo pri podjetju Ringer opaži in odri primerne rešitve za hitro in učinkovito gradnjo.

Pri moderni gradnji sta poleg kvalitetne izvedbe pomembna predvsem dva dejavnika: hitrost gradnje in z njo neločljivo povezana stroškovna učinkovitost. Ringer že več kot 75 let razvija inovativne rešitve, s katerimi skrbimo za doseganje najboljših rezultatov na gradbiščih v več kot 50 državah po celem svetu. Potrditev našega uspešnega dela in razvoja je tudi raziskava neodvisnega nemškega inštituta - Institut für Zeitwirtschaft und Betriebsberatung Bau in Neu-Isenburg (www.betriebsberatung-bau.de), ki je med obsežno raziskavo ocenjeval 18 različnih stropnih opažnih sistemov.

Sodobno gradbeništvo že nekaj časa med najpomembnejše konstrukcijske elemente zagotovo uvršča betonske dele stavb: betonske stene, plošče, stebre, preklade.. Izdelava le teh ne bi bila mogoča brez uporabe sodobnih opažnih sistemov. 
Tako kot povsod, tudi pri gradnji pomembno vlogo igra cena gradnje. Izvajalci so v preteklosti iskali in preizkušali mnoge načine, kako znižati stroške gradnje. Tako so tudi pri izbiri opažnih sistemov velikokrat posegali po navidez cenejših rešitvah, ki pa se na koncu niso vedno izkazale za najboljšo izbiro. 
V tokratnem zapisu se bomo zato lotili teme poceni opažev in zakaj poceni ni vedno tudi najceneje.

Ringer že vrsto let velja za proizvajalca vrhunskih gradbenih odrov. Svojim partnerjem omogočamo nakup in tudi najem gradbenega odra. V vsakem trenutku imamo na zalogi zadostne količine opreme, tako da brez težav izpeljemo še tako zahtevne projekte. 
Se tudi sami odločate med najemom in nakupom gradbenega odra? Katera možnost je bolj primerna za vas? V nadaljevanju vam bomo poskusili pomagati pri vaši odločitvi.

Opažni sistemi so pri moderni gradnji eden izmed najpomembnejših elementov za zagotavljanje uspešne, hitre in varne gradnje stanovanjskih, poslovnih ali industrijskih objektov. Opaž se uporablja za oblikovanje in podpiranje betonskih konstrukcij, dokler beton ne doseže zadostne trdnosti, da prenese lastno težo. Opaž se uporablja za izdelavo praktično vseh elementov stavbe: temelji, stene, plošče, stopnišča, preklade, stopnišča,..

Back to top