Novice in objave

Posnetki ​​​​​​​

 

Sodobne gradnje srednje velikih in velikih objektov, si praktično skoraj ne moremo več predstavljati brez uporabe žerjavov ali gradbiščnih dvigal. S pomočjo žerjavov lahko močno zmanjšamo število delavcev na gradbišču, poskrbimo za enostavno in hitro prestavljanje velikih bremen, gradbenega materijala,.. Kljub tako zelo razširjeni uporabi žerjavov pri gradnji, pa se velikokrat srečamo tudi s situacijami, kjer uporaba žerjava ni možna. Tudi v takšnih primerih imamo pri podjetju Ringer opaži in odri primerne rešitve za hitro in učinkovito gradnjo.

Pri moderni gradnji sta poleg kvalitetne izvedbe pomembna predvsem dva dejavnika: hitrost gradnje in z njo neločljivo povezana stroškovna učinkovitost. Ringer že več kot 75 let razvija inovativne rešitve, s katerimi skrbimo za doseganje najboljših rezultatov na gradbiščih v več kot 50 državah po celem svetu. Potrditev našega uspešnega dela in razvoja je tudi raziskava neodvisnega nemškega inštituta - Institut für Zeitwirtschaft und Betriebsberatung Bau in Neu-Isenburg (www.betriebsberatung-bau.de), ki je med obsežno raziskavo ocenjeval 18 različnih stropnih opažnih sistemov.

Sodobno gradbeništvo že nekaj časa med najpomembnejše konstrukcijske elemente zagotovo uvršča betonske dele stavb: betonske stene, plošče, stebre, preklade.. Izdelava le teh ne bi bila mogoča brez uporabe sodobnih opažnih sistemov. 
Tako kot povsod, tudi pri gradnji pomembno vlogo igra cena gradnje. Izvajalci so v preteklosti iskali in preizkušali mnoge načine, kako znižati stroške gradnje. Tako so tudi pri izbiri opažnih sistemov velikokrat posegali po navidez cenejših rešitvah, ki pa se na koncu niso vedno izkazale za najboljšo izbiro. 
V tokratnem zapisu se bomo zato lotili teme poceni opažev in zakaj poceni ni vedno tudi najceneje.

Ringer že vrsto let velja za proizvajalca vrhunskih gradbenih odrov. Svojim partnerjem omogočamo nakup in tudi najem gradbenega odra. V vsakem trenutku imamo na zalogi zadostne količine opreme, tako da brez težav izpeljemo še tako zahtevne projekte. 
Se tudi sami odločate med najemom in nakupom gradbenega odra? Katera možnost je bolj primerna za vas? V nadaljevanju vam bomo poskusili pomagati pri vaši odločitvi.

Opažni sistemi so pri moderni gradnji eden izmed najpomembnejših elementov za zagotavljanje uspešne, hitre in varne gradnje stanovanjskih, poslovnih ali industrijskih objektov. Opaž se uporablja za oblikovanje in podpiranje betonskih konstrukcij, dokler beton ne doseže zadostne trdnosti, da prenese lastno težo. Opaž se uporablja za izdelavo praktično vseh elementov stavbe: temelji, stene, plošče, stopnišča, preklade, stopnišča,..

Back to top