Najem ali nakup gradbenega odra? Katera možnost je bolj primerna za vas?

Ringer že vrsto let velja za proizvajalca vrhunskih gradbenih odrov. V naši ponudbi lahko najdete fasadne odre, odre na kolesih, modularne odre v različnih izvedbah. Svojim partnerjem omogočamo nakup in tudi najem gradbenega odra. V vsakem trenutku imamo na zalogi zadostne količine opreme, tako da brez težav izpeljemo še tako zahtevne projekte. 
Se tudi sami odločate med najemom in nakupom gradbenega odra? Katera možnost je bolj primerna za vas? V nadaljevanju vam bomo poskusili pomagati pri vaši odločitvi.

Ko se odločate med nakupom ali najemom gradbenega odra, boste težko našli formulo ali izračun, ki bi prevesil tehtnico na eno ali drugo stran. Pri odločitvi je zato potrebno upoštevati več dejavnikov, ki nato določijo ali se boste odločili za nakup ali najem odra. 

Čas trajanja vašega projekta oz. uporabe gradbenega odra

Pomemben dejavnik pri tem, ali se boste odločili za najem ali nakup delovnega odra, je zagotovo tudi dejstvo, kako dolgo boste potem ta oder potrebovali oziroma uporabljali. V kolikor gre za manjše gradbene projekte, kjer bo uporaba odra krajša od dobe 3-4 mesecev, je opcija najema zagotovo zelo aktualna. Če so projekti večji, gradnja pa bo potekala daljše časovno obdobje, potem je seveda vredno razmisliti tudi o nakupu delovnega odra. Prav tako je pomemben dejavnik tudi to, ali boste oder potrebovali tudi pri svojih kasnejših projektih. V takih primerih se nakup seveda izkaže za bolj primerno rešitev.

Zahtevnost in obseg gradbenega projekta

Zahtevnost in obseg gradbenega projekta pogojujeta tudi to, kakšno opremo boste pri gradnji potrebovali. Se pri vašem projektu srečujete z ekstremnimi višinami, je potrebno pri gradnji poskrbeti za kakšno posebno varovanje delavcev, mimoidočih? Boste pri uporabi gradbenega odra potrebovali tudi prehode za pešce, ali pa posebno zaščito pri delu na strehi. Tudi oblika in geometrija objekta lahko pogojuje elemente in količine gradbenega odra. V kolikor se boste pri gradnji srečali z zahtevnejšimi primeri (vogali, okrogli odri, sodobna stavbna geometrija,..), potem bo tudi potreba po obsežni in funkcionalni dodatni opremi višja. Za takšne primere, ki so pogosto enkratni, je seveda najem gradbenega odra prava rešitev. Neekonomično bi bilo, da se odločite za nakup večjih količin opreme, ki bi nato stala v vaših skladiščih.

S kakšno količino opreme razpolagate sami

Veliko naših poslovnih partnerjev je skozi leta kupilo toliko opreme, da lahko brez težav opravijo večino svojih projektov. Vseeno pa se dostikrat srečajo s situacijo, ko imajo več odprtih gradbišč, kjer so potrebe po uporabi gradbenega odra. Lahko pa se zgodi, da vam zaradi specifike projekta, primanjkuje zgolj nekaterih elementov gradbenega odra (prehodi, lestve, stopnice,..). Tudi v takšnih primerih se seveda lahko odločite za najem opreme, ter si tako privarčujete kar nekaj nepotrebnih stroškov nakupa. Kot smo že omenili, je potrebno po zaključku projekta opremo tudi ustrezno vzdrževati in skladiščiti. V primeru najema to ni vaša skrb, saj vso najeto opremo samo vrnete nam.

 Pri najemu ali nakupu izberite najboljšega ponudnika

Ne glede na to, ali se odločate za najem ali nakup gradbenega odra, morate svojo pozornost nameniti tudi izbiri najboljšega ponudnika gradbene opreme. Pri Ringer-ju se vseskozi trudimo, da našim strankam ponudimo opremo in usluge na najvišjem možnem nivoju. Gradbeni odri Ringer so pojem za kakovost, saj so izdelani iz najkvalitetnejših materialov, ponujajo najnaprednejše rešitve in so zmožni z odliko opraviti tudi najzahtevnejše naloge na gradbišču. Naši visoko usposobljeni zaposleni pa poskrbijo, da boste v vsakem trenutku deležni najvišjega nivoja uslug s področja svetovanja, načrtovanja gradbenih odrov, usklajevanja terminskih planov, logistike, prevzema in vračila opreme,.. V kolikor se tudi sami odločate za najem ali nakup gradbenega odra ali druge opreme, brez zadržkov kontaktirajte našo prodajno ekipo. Z veseljem vam bodo svetovali in pomagali pri vaši odločitvi.

 

Back to top