Opaž pri gradnji brez žerjava

Sodobne gradnje srednje velikih in velikih objektov, si praktično skoraj ne moremo več predstavljati brez uporabe žerjavov ali gradbiščnih dvigal. S pomočjo žerjavov lahko močno zmanjšamo število delavcev na gradbišču, poskrbimo za enostavno in hitro prestavljanje velikih bremen, gradbenega materijala,.. Pri gradnji večjih objektov, igra žerjav pomembno vlogo tudi pri procesu opaževanja, saj lahko enostavno in hitro nameščamo večje opažne elemente, kar poskrbi za hitrejšo gradnjo. Kljub tako zelo razširjeni uporabi žerjavov pri gradnji, pa se velikokrat srečamo tudi s situacijami, kjer uporaba žerjava ni možna.

Gradnja v mestnih središčih je dostikrat zelo otežena zaradi pomanjkanja prostora, saj so zaradi strnjene gradnje obstoječe raspoložljive površine omejene in dostikrat ne omogočajo postavitve in uporabe žerjava. Poleg tega so lahko območja gradnje tudi težje dostopna, kar prav tako onemogoča postavitev žerjava. Pri gradnji pa se lahko srečamo tudi s situacijami, ko je potrebno žerjav uporabljati za preostala gradbena dela (fasadni paneli, prenos betonskih elementov, preklad itd...), tako da je razpoložljivost zelo omejena in je potrebno najti alternativne rešitve za nemoten potek gradnje. 

Delo z opažem brez žerjava

Hitrost opaževanja in same gradnje je velikokrat pogojena tudi z velikostjo panelov opažnega sistema. Večji kot so paneli, hitreje se opaž postavi. Velikost panela je v večini primerov tudi neposredno povezana s samo težo panelov. Ponovno smo pri razmerju: večji panel, večja teža. Zato je tudi hitrost gradnje tako zelo odvisna od uporabe žerjava. A sedaj smo pri vprašanju: je mogočehitro graditi tudi brez uporabe žerjava? Naš odgovor je seveda pritrdilen.

Podjetje Ringer namreč skrbi za stalen razvoj naprednih rešitev, ki omogočajo enostavno in hitro gradnjo. Ringerjeva razvojna ekipa je veliko svojega znanja vložila v razvoj opažnih sistemov, ki so neodvisni od uporabe žerjava. Vse zgoraj že opisane situacije, ko se je potrebno pri gradnji zanašati le na sposobnosti delavcev in si ni moč pomagati z mehanizacijo za prenos bremen, so nas spodbudile, da smo v svojo ponudbo vključili takšne rešitve. Napredni opažni sistemi Ringer omogočajo hitro gradnjo za katero ne potrebujete najemati drage mehanizacije oz. jo lahko uporabite za delo na drugih področjih gradnje. Tudi to lahko vpliva na časovni potek gradnje, saj žerjav namesto za opaževanje, uporabite za kakšne druge pomembne aktivnosti na gradbišču.

Ringer opažni sistemi

V kategorijo lahkih opažnih sistemov, ki so neodvisni od uporabe žerjava, lahko uvrstimo naše sisteme: stenski opaž Ringer ST2000, stenski opaž Ringer AL2000, stenski opaž Alu MAster, stropni opaž AluDEK,.. Vsi našteti opažni sistemi so zasnovani tako, da omogočajo enostavno prestavljanje in postavitev opaža brez uporabe žerjava. Kljub temu, da so pri vseh naštetih opažnih sistemih tudi največji paneli ročno prenosljivi,
so opaži dovolj čvrsti in stabilni ter imajo visoko nosilnost, kar vse skupaj omogoča hitro in kvalitetno gradnjo.

Stenski opaž Ringer ST2000

Opaž ST2000 je izjemno robusten in omogoča vsestransko uporabo. Opaž je idealna rešitev za hitro in stroškovno učinkovito sestavljanje z žerjavom ali brez njega. Opažni sistem ST2000 omogoča prilagodljivo in gospodarno uporabo, z raznoliko velikostjo panelov pa se enostavno opažuje tudi posebne oblike sten. Opažni sistem je vroče cinkan in prenese pritisk svežega betona do 60kN/m². Primeren je za ročno prenašanje, vendar pa je dovolj trden tudi za prenose večjih sestavov z žerjavom. Z opažem je moč enostavno rokovati, zagotavlja pa najvišjo časovno in stroškovno učinkovitost.

Stenski opaž Ringer AL2000

AL2000 je lahek in ročno prenosljiv stenski opaž, ki navdušuje z nizko težo in visoko nosilnostjo. V povprečju tehta opaž samo 21 kg/m². Zaradi optimizirane zasnove in komponent, ki so enostavne za rokovanje, AL2000 zagotavlja najvišjo časovno in stroškovno učinkovitost. Je vsestranski za različno uporabo pri stanovanjski ali industrijski gradnji, z žerjavom ali brez njega. AL2000 je mogoče uporabljati tudi kot panelni stropni opaž ali v kombinaciji z našim najhitrejšim stropnim opažem AluDEK. Zaradi izvrstnih lastnosti sistema AL2000 je le-ta najbolj priljubljen lahek opaž v Avstriji.

Stenski opaž Alu Master

Stenski opaž Alu Master je izdelan za najvišji nivo varnosti, enostavno in stroškovno učinkovito delo, tudi na gradbiščih brez žerjava. Okrepljeni vogali preprečujejo poškodbe zvarov, občutno povečujejo stabilnost in življenjsko dobo panelov. Alu Master je primeren za pritisk svežega betona do 60 kN/m². Visokokakovostni prašni premaz profilov Alu Master zagotavlja hitro in enostavno čiščenje. Velikosti panelov so vgravirane v profile okvirja, poleg tega pa so lahko paneli Alu Masterprašno prevlečeni s katero koli barvo RAL in vgravirani z imenom podjetja (ob doplačilu).

Ne glede na to, s kakšno situacijo na gradbišču se srečate, pri podjetju Ringer opaži in odri poskrbimo za enostavno in hitro rešitev. Naši opažni sistemi narekujejo trende in že desetletja skrbijo za kvalitetno in stroškovno učinkovito gradnjo. Omogočamo vam nakup in najem opažnih sistemov, za vse dodatne informacije in ponudbe pa se obrnite na našo prodajno ekipo.

Back to top