Ringer AluDEK - najhitrejši stropni opaž na trgu

Pri moderni gradnji sta poleg kvalitetne izvedbe pomembna predvsem dva dejavnika: hitrost gradnje in z njo neločljivo povezana stroškovna učinkovitost. Ringer že več kot 75 let razvija inovativne rešitve, s katerimi skrbimo za doseganje najboljših rezultatov na gradbiščih v več kot 50 državah po celem svetu. Potrditev našega uspešnega dela in razvoja je tudi raziskava neodvisnega nemškega inštituta - Institut für Zeitwirtschaft und Betriebsberatung Bau in Neu-Isenburg (www.betriebsberatung-bau.de), ki je med obsežno raziskavo ocenjeval 18 različnih stropnih opažnih sistemov. Inštitut je naš stropni opaž Ringer AluDEK razglasil za najhitrejšega na trgu, saj je v vseh kategorijah dosegel najboljše rezultate. Pred najbližjim zasledovalcem je naš opaž dosegel povprečno 10-odstotno prednost, drugi konkurenti so z doseženimi rezultati seveda zaostali še več. Stropni opaž AluDEK je na testu pri opaževanju in razopaževanju enostavnega tlorisa dosegel izjemen čas 0,14 h/m2. V povprečju pa se je za opaževanje takšnega tlorisa porabilo 0,19 h/m2. 

Izjemna učinkovitost na gradbišču

Opažni sistem AluDEK združuje vse prednosti modernih modularnih opažnih sistemov s prednostmi klasičnih stropnih opažnih sistemov. Sistem AluDEK sestavljajo samo tri glavne komponente:

  • 1,35 x 1,35 m velik ALU panel (1,82 m²) z 12 mm visokokakovostno vezano ploščo, 
  • glava AluDEK za vsa delovna območja (območja na robovih, spojih in kotih), 
  • 20 kN podporniki v skladu z EN1065.

Opažni elementi so izjemno lahki, saj je njihova teža le 16 kg/m2. Takšna teža omogoča hitro in varno delo s tal. Tudi sama montaža je zelo enostavna: paneli se na eni strani namestijo na glave AluDEK, nato se s priročno montažno palico potisnejo navzgor ter se tako namestijo v naslednjo že pripravljeno glavo AluDEK.

Celoten sistem AluDEK je zasnovan za maksimalno učinkovitost. Sistem je možno kombinirati z drugimi našimi rešitvami. Tako lahko pri opaževanju manjše robne površine enostavno opažite z združljivimi stenskimi opažnimi ploščami sistema AL2000 ali pa z uporabo opažnih vezanih plošč Ringer 3S. Vse to omogoča hitro opaževanje ne glede na obliko in velikost tlorisa plošče. Brez dodatnih podpor je možno izdelati plošče do debeline 35 cm. V primeru debelejših plošč pa je potrebno poskrbeti za dodatno podpiranje. Tudi razopaževanje, čiščenje, transport in shranjevanje so izjemno hitri in enostavni. S sistemom AluDEK boste svoje poslovanje in svojo gradnjo premaknili nivo višje. Pridružite se mnogim, ki so že prepoznali vse prednosti opažnega sistema AluDEK. 


Kontaktirajte našo prodajno ekipo, kjer vam bodo z veseljem odgovorili na vsa dodatna vprašanja ter pripravili privlačno ponudbo za nakup ali najem opaža.

 

Back to top